Extras din Regulamentul Bazinului Piscicol Delta Gruiului – valabil de la 01.03.2021-pentru pescuitul la lanseta-

Art.1  Taxa pescuit: 75 lei. In schimbul taxei se pot retine 5 kg caras SAU 3 de crap SAU 2.5 kg pastrav. Taxa se plateste la intrarea pe balta. Inainte de plata taxei, pescarul va consulta prezentul regulament. 

La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele capturat. In cazul in care cantitatea capturata de peste depaseste cantitatea prevazuta in regulament pentru taxa platita, pestele retinut in plus va fi pastrat de client contra unei taxe de 15 lei/kg de caras, 25 lei/kg de crap si 30 de lei/kg de pastrav.]

Taxa insotitori:  Adultii si copii peste 14 ani care insotesc pescarii, vor achita o taxa de 10 lei. Taxa de insotitor nu da dreptul la retinea unei cantitati de peste.

Taxa pescuit Catch&Release – 50 lei

Art.2  Program:

 Luni-vineriSambata si duminica
Mai-Octombrie8.00-18.006.00-20.00
Noiembrie-aprilie8.00-17.00 sau pana la lasarea intunericului8.00-18.00 sau pana la lasarea intunericului

Art.3 Numar maxim de bete: 4 (patru). Insotitorii femei si copii vor putea pescui in cadrul standului pescarului pe care il insotesc si nu vor plati taxa daca vor folosi din numarul acestuia de bete. Insotitorii barbati nu au dreptul sa pescuiasca. In cazul in care se doreste sa se pescuiasca cu mai mult de 4  bete (valabil doar pentru insotitorii femei si copii), se va achita o taxa de 25 lei/bat, cantitatea de peste ce se va putea retine in contul taxei crescand corespunzator.

Art.4  Crapul sub 1 kg, CARASUL ce depaseste  1  kg , CRAPUL, TENUL ce depasesc 4  kg, somnul, stiuca, linul, salaul, platica  indiferent de greutate SE ELIBEREAZA imediat dupa capturare.   Administratia baltii nu are nicio obligatie de a despagubi pescarul (a inlocui pestele eliberat) pentru pestele ce trebuie eliberat. In cazul in care, accidental, un peste din categoriile care ar trebui eliberate este ranit, el nu va fi eliberat ci va fi chemata imediat administratia pentru preluarea lui. Pestele nu va putea fi pastrat de pescar. Pastravul nu se elibereaza indiferent de dimensiune/stare. Se considera ranit orice peste care sangereaza.

Pestele se cântărește doar în sac de cantarire/salteaua de primire, care se pot folosi și la eliberarea peștelui. In cazul in care nu aveti cantar, va rugam sa contactati administratia.

Art. 5 Pastrarea pestelui. Echipament

 • Este interzisa pastrarea pestelui in altceva decat juvelnic/sac de pastrare (galeata, pungi etc). Fiecare pescar are obligația să aibe juvelnicul său. Sunt interzise juvelnicele din sarma. Nu se pastreaza in juvelnic decat pestele care corespunde ca dimensiune si pe care pescarul intentioneaza sa il pastreze. Este interzis ca doi sau mai multi pescari din standuri diferite, sa puna pestele in acelasi juvelnic.
 • Pescarii pot pastra pestele pana la sfarsitul pescuitului pentru poza/filmarea de final, doar in conditiile in care Administratia baltii isi da in mod expres acordul, dupa verificarea conditiilor de pastrare.
 • Toate sculele de pescuit vor fi obligatoriu dotate cu un singur carlig si plumb sau momitor pierdut. Sunt interzise monturile de novac si bombele.
 • Pestele se scoate din apa doar cu minciogul si se aseaza pe salteaua de primire. Pescarii vor trebui sa fie dotati cu juvelnic, mincioc, saltea de primire. In lipsa acestora,  vor putea inchiria de Administratia baltii contra sumei de 5 lei/echipament.

 Fara juvelnic corespunzator, minciog si saltea de primire pescarii nu vor fi primiti la pescuit.

Art. 6 Nadire: Se interzice nadirea cu porumb uscat si alte seminte uscate. Semintele se pot folosi pentru nada, doar fierte.

Art. 7 Masina:

 • In zonele in care locatia permite, pescarul poate intra cu masina pentru a-si descarca bagajele. Dupa descarcare, masiva va fi dusa imediat in parcare, unde va ramane pe intreaga durata a partidei de pescuit.
 • La incheierea partidei de pescuit, pescarul va anunta administratia si se va supune oricarui control din partea administratiei. Telefon 0745113219. Administratia va cantari pestele capturat.
  Nici un pescar nu are dreptul sa isi duca bagajele la masina sau sa aduca masina la standul de pescuit pana cand Administratia baltii nu cantareste pestele. In cazul in care se incalca prezenta regula, administratia poate solicita scoaterea tuturor bagajelor din masina.

Art. 8 Diverse:

 • Fiecare pescar  va ocupa un singur stand de pescuit si va pescui numai pe directia INAINTE, fara a depasi limitele standului.
 • Plantatul nu este permis.
 • Pozele pestilor se fac in momentul capturarii si doar deasupra saltelei de primire.Transmiterea fotografiilor de catre pescari catre Administratorul baltii reprezinta acordul pescarului ca pozele sa fie folosite de Administratia baltii pentru promovarea baltii.
 • Administratia baltii  are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari pe toata perioada partidei de pescuit.
 • Se interzice aruncarea voluntară în apa a oricăror obiecte.
 • Pentru nevoile fiziologice, folosiți toaletele. Locurile de pescuit se vor lasa curate. Aruncati gunoiul  in tomberoanele amenajate.
 • Administratia este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;
 • Sunt interzise: scaldatul, muzica, injuriile, consumul excesiv de alcool, oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac
 • Pescarul poate face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba si/sau sub copaci

Art. 9 Supraveghere video: Balta este dotata cu camere video in vederea supravegherii incintei. Prin plata taxei, pescarii  isi dau consimtamantul sa fie filmati si imaginile folosite in caz de stricta necesitate (ex. la Politie).

Art.10 Sanctiuni:In cazul in care un pescar/insotitor nu respecta prevederile regulamentului, Administratia baltii poate lua decizia scoaterii de pe balta. In cazul scoaterii de pe balta din motive disciplinare, taxa achitata nu va fi returnata.

Art. 11 Sugestii si reclamatii: Pentru sugestii si reclamatii sunati la nr. tel. 0745113219- Dragos Ionescu