Pescuit la undita

Extras din Regulamentul Bazinului Piscicol Delta Gruiului – valabil de la 01.03.2021 -pentru pescuitul la undita-

 

Art.1  Taxa: 75 lei. In schimbul taxei se pot retine 5 kg caras SAU 3 de crap SAU 2.5 kg pastrav. Taxa se plateste la intrarea pe balta. Inainte de plata taxei, pescarul va consulta prezentul regulament. 

La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele capturat. In cazul in care cantitatea capturata de peste depaseste cantitatea prevazuta in regulament pentru taxa platita, pestele retinut in plus va fi pastrat de client contra unei taxe de 15 lei/kg de caras, 25 lei/kg de crap si 30 de lei/kg de pastrav.

 

Art.2  Program:

 Luni-vineriSambata si duminica
Mai-Octombrie8.00-18.006.00-20.00
Noiembrie-aprilie8.00-17.008.00-18.00 sau pana la lasarea intunericului

Art.3 Numar maxim de bete: 3 (trei). Insotitorii femei si copiii vor putea pescui in cadrul standului pescarului pe care il insotesc si nu vor plati taxa daca vor folosi din numarul acestuia de bete. Insotitorii barbati nu au dreptul sa pescuiasca. In cazul in care se doreste sa se pescuiasca cu mai mult de 3  bete, se va achita o taxa de 25 lei/bat, cantitatea de peste ce se va putea retine in contul taxei crescand corespunzator.

Art.4      Crapul sub 0.8kg, CARASUL ce depaseste  1  kg , CRAPUL, TENUL ce depasesc 4  kg, somnul, stiuca, linul, salaul, platica  indiferent de greutate SE ELIBEREAZA imediat dupa capturare.  In cazul in care, accidental, un peste din categoriile care ar trebui eliberate este ranit, el nu va fi eliberat si va fi chemata administratia pentru preluarea lui. Pestele nu va putea fi pastrat de pescar. Pastravul nu se elibereaza indiferent de dimensiune/stare. Se considera ranit orice peste care sangereaza.

Art. 5 Diverse:

 • Este interzisa pastrarea pestelui in altceva decat juvelnic/sac de pastrare (galeata, pungi etc). Fiecare pescar are obligația să aibe juvelnicul său. Sunt interzise juvelnicele din sarma.
 • Fiecare pescar  va ocupa un singur stand de pescuit si va pescui numai pe directia INAINTE fara a depasi limitele standului.
 • Transmiterea fotografiilor de catre pescari catre Administratorul baltii reprezinta acordul pescarului ca pozele sa fie folosite de Administratia baltii pentru promovarea baltii.
 • Administratia baltii  are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari pe toata perioada partidei de pescuit.
 • La incheierea partidei de pescuit, pescarul va anunta administratia si se va supune oricarui control din partea administratiei. Telefon 0745113219. Administratia va cantari pestele capturat.
  Nici un pescar nu are dreptul sa isi duca bagajele la masina pana cand Administratia baltii nu cantareste pestele.
 • Sunt interzise: scaldatul, muzica, injuriile, consumul excesiv de alcool, oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac
 • Pescarul poate face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba sau sub copaci
 • Pescarul este obligat sa lase standul curat la sfarsitul partidei.
 •  Parasirea complexului, cu sau fara masina, fara a anunta administratia, se considera infractiune de furt.
 • Administratia este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;
 •  Persoanele care nu respecta acest regulament, vor fi rugate sa paraseasca incinta Bazinului Delta Gruiului.
 • Pentru rezervari sau intrebari, va rugam sa contactati administratia lacului: 0745113219